lunes, 9 de septiembre de 2013

lComencem el curs lluitant. Donem suport a la vaga indefinida de docents a les illes
    Comencem el curs lluitant. Donem suport a la vaga indefinida de docents a les illes
    Comencem una campanya de suport a la vaga indefinida dels docents assemblearis de les Illes obrint una caixa de resistència.

    Després de setmanes de feina preparatòria, l’Assemblea de docents de les Illes ha acordat anar a la vaga indefinida el 16 de setembre. L’extensió d’aquesta iniciativa per tots els pobles de les Illes i els suports que han recollit durant l’estiu converteixen l’Assemblea en l’únic interlocutor legítim amb la Conselleria. Aquest procés assembleari, segur de la seua força, ha desconfiat de les dinàmiques dels sindicats pactistes que s’han vist arrossegats afegir-se al darrer moment a la convocatòria de vaga, tot i l’error a la seua tramitació legal. Hem de felicitar, doncs, l’Assemblea de docents per la decisió de legalitzar la vaga sota la seua pròpia signatura arran de la potència que els permet la base assembleària estesa per totes les Illes (amb més de 5.000 firmes de docents).
    Perquè les nostres companyes i companys puguen sostenir aquesta lluita necessiten el suport de les classes treballadores i de les associacions en defensa de la llengua catalana i de l’escola pública. Per això la Sectorial d’Educació de la COS ha creat un comité de suport a la vaga, a fi de desenvolupar una campanya de solidaritat que comprendrà accions per difondre-la i sostenir-la econòmicament amb una caixa de resistència (hem obert aquest compte corrent: 1491 0001 23 2027859228). Us encoratgem a fer-hi aportacions.

    La sectorial d’educació de la Coordinadora Obrera Sindical constata que les agressions que pateixen els col·legues de les Illes amb el govern conservador del PP no es diferencien gaire de les agressions que vivim a Catalunya o al País Valencià. Per això les vostres reivindicacions són també les nostres: derogar el decret de TIL que pretén limitar l’ensenyament en llengua catalana, la retirada dels projectes de decret de convivència i de símbols i, també, per la cobertura de substitucions de les baixes i per la remuneració del 100% d’aquestes, pel retorn a les plantilles i ràtios d’abans de les retallades, perquè es pague el sou als interins durant l’estiu i per la recuperació dels complements salarials a fi de recuperar les dotacions de personal i econòmiques dels CEP, i per augmentar les beques per l’alumnat i les famílies.

    La COS transmetem el nostre suport absolut a l’Assemblea de docents, que aglutina una immensa majoria de mestres i professores disposades a anar a la vaga indefinida per assolir uns objectius comuns. En vosaltres hi tenim dipositada il·lusió i la confiança. Perquè aquesta lluita siga com un mirall en què ens veiem reflectits, col·laborant, ajudant-nos i militant juntes. Escamparem la solidaritat d’avui endavant.

    Sectorial d'Educació de la COS / www.coseducacio.wordpress.com / @COSeducacioa colmena obrera en memoria de juan peiro mienbro de la c.n.t.-a.i.t.